"Τέρμα η πλάκα", το μήνυμα της ΝΔ για τις εξελίξεις στη Διάσκεψη των Προέδρων

Η απόφαση της Κυβέρνησης να αποσύρει την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Τέρμα η πλάκα, να σταματήσουν να παίζονται παιχνίδια», σχολίαζαν κύκλοι του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έπειτα από την αντιπρόταση για τον Ροδόλφο Μορώνη στη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ.

Πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι η ΝΔ έχει πει στην Κυβέρνηση τα βήματα που πρέπει να γίνουν, με πρώτο την κατάργηση του νόμου Παππά, ζήτημα για το οποίο σημείωναν ότι η τροπολογία δεν τον καταργεί. Στη συνέχεια να ψηφιστεί νέος νόμος και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για τα ονόματα. «Υπάρχουν πολλοί φωτισμένοι Ελληνες και όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε», τόνιζαν, ενώ ακόμη υπογράμμιζαν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία για ένα προς ένα τα μέλη του ΕΣΡ και όχι μόνο για τον Πρόεδρο.

«Από αύριο επιστρέφουμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Αυτά δεν είναι τα πραγματικά προβλήματα. Θα τους αφήσουμε να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν μόνοι τους», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.