Bild: Ο Τσίπρας έφαγε πάλι χυλόπιτα από τη Μέρκελ

Αφού αποκάλεσε “επαίτη” τον Αλέξη Τσίπρα, η εφημερίδα Bild δημοσιεύει ακόμα ένα άρθρο για τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού με την Άγκελα Μέρκελ, λέγοντας αυτή τη φορά ότι “προσπάθησε απεγνωσμένα να αποσπάσει από την Γερμανίδα Καγκελάριο μια δέσμευση για κούρεμα του χρέους”.

Συνεχίζοντας το άρθρο στο ίδιο ύφος, καταλήγει στο τέλος ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός “το προσπάθησε, και πάλι. Και έφαγε χυλόπιτα, και πάλι!».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται στα όσα συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Μέρκελ:

«Το προσπάθησε, και πάλι. Και έφαγε χυλόπιτα, και πάλι!». Σύμφωνα με την Bild, στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας «προσπάθησε απεγνωσμένα να αποσπάσει από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ μια δέσμευση για κούρεμα του χρέους. (…) Εντούτοις και σύμφωνα με πληροφορίες των αντιπροσωπειών, η Μέρκελ παρέπεμψε στο αρμόδιο όργανο των χωρών της ευρωζώνης, το Eurogroup.

Ο στόχος του Τσίπρα: Ένα κούρεμα χρέους για τη χρεοκοπημένη του χώρα. Για τη Μέρκελ όμως το αίτημα αυτό έρχεται σε κακή στιγμή», γράφει η εφημερίδα, παραπέμποντας στο ότι το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμη τη συμμετοχή του στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους Μέρκελ και Σόιμπλε.