Ν. Παππάς: Δεν είμαστε σκιτζήδες και δεν εγγυόμαστε σε κανέναν ότι θα πάρει την άδεια

Το ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές άφησε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τονίζοντας ταυτόχρονα ότι “εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες”.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο. Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες. Στην Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας» και πρόσθεσε ότι αυτός ο διαγωνισμός είχε αλλεπάλληλα φίλτρα τα οποία οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που εξαπολύουν εμετούς υπερασπιζόμενοι συμφέροντα δικά τους δεν ομολογούν και τώρα είμαστε στο στάδιο να εξετάσουμε τις ενστάσεις.

Ερωτηθείς αν ένας υπερθεματιστής και μέτοχος μπορεί να δανειστεί από ναυτιλιακή και να το εμφανίσει στο πόθεν έσχες ο Υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι καλείται να αποδείξει αν έχει τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί στο τίμημα ωστόσο όμως σημείωσε ότι εγείρονται ερωτηματικά για το εάν κάποιος έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί οικονομικά όταν έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του.

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου» επεσήμανε ο κ. Παππάς ενώ απευθυνόμενος σε εχθρούς και φίλους παρατήρησε ότι «κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι η Γενική Γραμματεία ενημέρωσης και ο υπουργός Επικρατείας ασκούν πολιτική Παππά. Η πολιτική είναι κυβερνητική. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο».

Επιπλέον ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση «δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια καθώς συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» και πρόσθεσε ότι «σε κάθε σημείο αυτή η διαδικασία δοκιμάζεται. Όταν λοιπόν την Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας».

Ο Υπουργός Επικρατείας επανέλαβε για ακόμη μια αφορά ότι για πρώτη φορά θα έχουμε νόμιμες άδειες ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κ. Καλογρίτσα σημείωσε ότι «έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού και θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί». Σε όσους αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε «τους εύχομαι καλή τύχη».

Αναφερόμενος στο περιστατικό στη Νέα Υόρκη με τους δύο δημοσιογράφους δήλωσε ότι «δεν είμαι πολύ σίγουρος αν φταίνε οι δημοσιογράφοι ή οι ιδιοκτήτες των μέσων. Υπόθεση εργασίας, η πιο σοβαρή και πιθανολογούμενη είναι ότι λειτούργησαν κατόπιν οδηγιών».