Κρίσιμη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Γιάννη Στουρνάρα

Συνάντηση «συμβιβασμού», μετά και την συναινετική λύση που βρέθηκε για την Διοίκηση της Attica Bank έχουν στις 18:00 του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας βρέθηκαν στο επίκεντρο άγριας κόντρας το τελευταίο 48ώρο, με αφορμή το «μπλόκο» του Διοικητή της ΤτΕ στον διορισμό των προτεινόμενων από την Κυβέρνηση ως επικεφαλής της Attica Bank και της συνακόλουθης – κατά πολλούς – εφόδου των οικονομικών εισαγγελέων στην επιχείρηση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση και το Δ.Σ. της Attica Bank σε ανακοίνωσή τους διευκρινίζουν ότι «σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, συνεχίζεται απρόσκοπτα η συναλλακτική δραστηριότητα, η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της Τράπεζας και η αδιάκοπη και εύρυθμη λειτουργία της». Όπως αναγράφεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Attica Bank στις 27/7/2016, η Τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης και η Διοίκησή της επιμελείται της πλήρους συμμόρφωσης με τα ευρήματα του ελέγχου που διενεργήθηκε από μεικτό κλιμάκιο της ΕΚΤ (SSM) και της ΤτΕ.

Μάλιστα, η Attica Bank ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ενώ αναπληρωτής CEO είναι ο Ι. Τσακιράκης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας προέβη στην ανασύνθεση του, «ώστε αυτή να συμβαδίζει πλήρως με τις αρχές της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην άρση της προσωρινής απαγόρευσης της χορήγησης νέων δανείων και πιστώσεων που έχει αποφασιστεί από την ΤτΕ».

Εκτενές δημοσίευμα των Financial Times για το θέμα, έχει τίτλο: «Η έφοδος στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα». «Κάποιοι βλέπουν εκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις ενέργειες των εισαγγελέων σχετικά με τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη», αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί και δήλωση δικαστικού, ο οποίος κάνει λόγο για παρεμβάσεις.

%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%82-financial-times