Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Η ανακοίνωση αναφερόταν στον Κυριάκο

Μετά από την παρέμβαση του επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση της εφημερίδας «ΚΗΡΥΞ ΧΑΝΙΩΝ», ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι οι κατηγορίες που εξαπέλυσε το κυβερνών κόμμα δεν αφορούν στον ίδιο, αλλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατηγορίες σε βάρος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι η εν λόγω εφημερίδα της οποίας είναι μέτοχος και ο κ. Μητσοτάκης, έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ το οποίο παραμένει απλήρωτο.

Τώρα, στην απάντηση που δίνει τονίζεται ότι τόσο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο και το κόμμα του δεν έχουν δώσει καμία απάντηση επί του ζητήματος.

«Με όλο τον σεβασμό απέναντι στον επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στον νυν Πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του φέρεται ως μέτοχος της εταιρίας ”Κήρυξ ΑΕ”.

Η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Εξεταστική της Βουλής, το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ. Δέκα χρόνια μετά, μόλις τον Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ».

«Ως προς αυτό, ουδεμία διάψευση, ούτε από την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ούτε, φυσικά, από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που εδώ και 24 ώρες σιωπούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.