Δημοσκόπηση Alco: Το 80% των πολιτών πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να μας βγάλει από την κρίση

Οκτώ στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που διεξήχθη για λογαριασμό της ΓΣΕΕ και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα» ενώ παρουσιάζουν μια εικόνα σχεδόν καθολικής απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής από την ελληνική κοινωνία.

Με βάση τα στοιχεία που παραθέτουν τα “ΝΕΑ”, οι πολίτες σε ποσοστό 80% απαντούν “όχι” στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ ένα ποσοστό 11% τάσσεται θετικά και ένα ποσοστό 9% των πολιτών δεν απάντησε.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα- έχει να κάνει με τη μεταστροφή που καταγράφεται στο σώμα των ψηφοφόρων του κυβερνητικού σχηματισμού σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Συγκεκριμένα το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του περασμένου Σεπτεμβρίου και το 61% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση καθώς εκτιμούν ότι δεν είναι ικανή να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Την ίδια στιγμή, σε ερώτηση τι είναι πιο σημαντικό για την οικονομία, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 70% το τέλος της λιτότητας, σε ποσοστό 17% η βιωσιμότητα του χρέους ενώ ένα ποσοστό 9% δεν παίρνει θέση.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 38% πως οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ακολουθούν οι συνταξιούχοι με ποσοστό 27%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με 19% και τέλος οι δημόσιοι υπάλληλοι με ποσοστό 6%. Τέλος, το 84% των Ελλήνων θεωρεί βέβαιο ότι οι ομαδικές απολύσεις θα καθηλώσουν αντί να ωθήσουν την ελληνική οικονομία.