To Quit or Not to Quit

Σφοδρό χαρακτήρα παίρνει η σύγκρουση μεταξύ του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με αφορμή το κίνημα “Παραιτηθείτε”, το οποίο διοργανώνει αντικυβερνητική συγκέντρωση στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Η αφορμή δόθηκε όταν ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας το κίνημα, δήλωσε ότι κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής.

Η ΝΔ κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να ζητήσει συγγνώμη για τη δήλωσή του και να παραιτηθεί, προσθέτοντας  ότι “ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στην διαφορετική άποψη”. Ο Νίκος Φίλης απάντησε, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και διαμηνύοντας ότι δεν έχει σκοπό να του προσφέρει “αυτό το δώρο”.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αγκαλιάσει το κίνημα “Παραιτηθείτε” το οποίο -όπως αναφέρει- είναι ακροδεξιάς κατεύθυνσης. Ομολογώ ότι δεν ήξερα πολλά για το κίνημα, μια γρήγορη ματιά όμως στις θέσεις του, όπως αυτές έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, μόνο ακροδεξιό δεν το κάνουν να μοιάζει!

Οι λέξεις και οι έννοιες όμως έχουν ήδη αρχίσει να χάνουν τη σημασία τους, σε μια χώρα όπου μια ειρηνική αντικυβερνητική διαμαρτυρία μπορεί να θεωρείται οριακά αντισυνταγματική…