Τροπολογία για τις off shore: Η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση

Λίγο μετά από την ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία με τις off shore εταιρείες, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, αποδεχόμενη ουσιαστικά τον σκανδαλώδη χαρακτήρα της αρχικής της συγκεκριμένης διάταξης.

Όπως είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι διορθωτικές τροπολογίες δεν ακύρωσαν την βλάβη που προκάλεσε στο δημόσιο συμφέρον η προηγούμενη ρύθμιση.

«Βέβαια δεν απήντησαν στο ερώτημα ποιους προστατεύουν με την αποποινικοποίηση της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες», σημείωσε, ενώ εξήγησε την τελική στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη ψηφοφορία:

«Με την αποφασιστική της στάση σήμερα στη Βουλή, ανάγκασε την κυβέρνηση σε νέες διορθωτικές ρυθμίσεις. Ακυρώσαμε την προσπάθειά της να αθωώσει όσους παρανόμησαν και να νομοθετήσει μεταβατική διάταξη για να “τακτοποιηθούν” οι κάτοχοι offshore. Ψηφίσαμε την τελική διάταξη όπως διαμορφώθηκε, με τις αναγκαίες πολιτικές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά της, η οποία παραμένει αμφίβολη», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, αφήνοντας αιχμές για τη αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν φύγαμε, δεν φυγομαχήσαμε. Με την στάση μας μέσα στη Βουλή, δώσαμε μάχη για να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Γιατί δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε και τίποτε να φοβηθούμε».

Καταλήγοντας, η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ότι η Κυβέρνηση νομοθετεί ευρισκόμενη σε πανικό και πως η ευθύνη της και των υπουργών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την αρχική διάταξη-σκάνδαλο παραμένει ακόμα.