"Αν πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε μόνοι σας, θα έχει πολύ κακό τέλος ο Τσίπρας"

Ο Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το πολυνομοσχέδιο σχολίασε την απουσία τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Λεβέντης απάντησε στην κριτική που ασκείται στο κόμμα του από το ΚΚΕ λέγοντας πως “η Ένωση Κεντρώων δεν είναι μνημονιακό κόμμα” και επεσήμανε πως “θα έπρεπε από το 2009 να γίνουν μεταρρυθμίσεις, όπως οι αλλαγές στους μισθούς των βουλευτών και την κατάργηση διπλών και τριπλών συντάξεων”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ “το ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι λίγοι βουλευτές, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ”. Όπως είπε “όταν επισκέπτομαι περιοχές της επαρχίας και συναντώ συριζαίους, βλέπω στελέχη που γνώριζα από παλιά στο ΠΑΣΟΚ”.

Ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε το αίτημά του για οικουμενική κυβέρνηση, λέγοντας πως “πέντε έξι θερμοκέφαλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλοι τόσοι στον Αλέξη Τσίπρα δεν τους αφήνουν”.

“Οδηγείτε τη χώρα με μανία στην αυτοκαταστροφή της. Έχετε υποχρέωση να σκεφτείτε τη σημερινή σας ψήφο. Εγκληματείτε αν τη δώσετε. Δεν κάνετε το καλύτερο για να αγαπήσει η νεολαία ξανά αυτή τη Βουλή”, συνέχισε στην ομιλία του ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε, ακόμη,  στα δημοσιεύματα που έγραφαν πως ειρωνεύτηκε τον κ. Κουρουμπλή για το θέμα της όρασής του.

Κατέληξε λέγοντας ότι “τη χώρα θα τη σηκώσει όρθια μία οικομενική κυβέρνηση και μόνο, με τεχνοκράτες. Χωρίς τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κακό στη χώρα. Αγωνιώ για τη χώρα”.