Συνεχείς ζυμώσεις στη Ν.Δ. για τη στάση της στην ψηφοφορία της Κυριακής

Η στάση που θα τηρήσει η Ν.Δ. κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο την Κυριακή συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της ομάδας συντονισμού κοινοβουλευτικού έργου του κόμματος υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Λεπτομέρειες για τις αποφάσεις που ελήφθησαν δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο ανώτατες πηγές παρέπεμψαν στην ομιλία του εισηγητή του κόμματος Χρήστου Σταϊκούρα στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα θέλουν τη Ν.Δ. να προσανατολίζεται να υπερψηφίσει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ πιθανό θεωρείται και το ενδεχόμενο να ταχθεί θετικά και στις διατάξεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει -σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό- καταψήφιση των μέτρων για τους φόρους και στήριξη «των όποιων λίγων μεταρρυθμίσεων».

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο FM 104,9” η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι η Ν.Δ. δεν θα καταψηφίσει τις διατάξεις με τις οποίες συμφωνεί και σημείωσε ότι «θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι αυτό είναι και πρόταση που θα φέρναμε κι εμείς. Τα υπόλοιπα θα τα καταψηφίσω και όχι μόνο θα τα καταψηφίσω, θα τα πολεμήσω σε κάθε ρούγα της Ελλάδας».

Την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε στον ΣΚΑΪ πως η Ν.Δ. θα «υπερψηφίσει το κομμάτι για τις αποκρατικοποιήσεις», ενώ αναφορικά με ενδεχόμενες ενστάσεις στο εσωτερικό του κόμματος πρόσθεσε ότι «η Κ.Ο. της Ν.Δ. συντεταγμένα θα πάει και θα στηρίξει ό,τι αποφασίσουν τα όργανα μας».