Ολάντ για το αεροσκάφος της EgyptAir: Καμία εκδοχή δεν μπορεί να αποκλειστεί

Τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι προς το Κάιρο επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους τόνισε ότι “καμία εκδοχή για τα αίτια της τραγικής απώλειας του αεροπλάνου, με 66 επιβαίνοντες, 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος, δεν μπορεί να αποκλεισθεί”.

Η γαλλική Δικαιοσύνη ήδη άρχισε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα αίτια της συντριβής, ανέφερε τα εξής: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα μάθουμε επακριβώς τι συνέβη. Καμία υπόθεση δεν αποκλείεται, καμία δεν είναι πιο πιθανή», σπεύδοντας στη συνέχεια να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.
Η ανακοίνωση της ελληνικής ΥΠΑ

Η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «στις 02:24 πμ τοπική ώρα εισήλθε στο FIR Αθηνών η πτήση MSR 804, A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και στις 03:29:40 πμ χάνεται το στίγμα του αεροσκάφους από το ραντάρ περίπου 7 ΝΜ νότια/νοτιοανατολικά από το σημείο ΚUMBI, εντός του FIR Καΐρου», όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.