Στο Περιστέρι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το Περιστέρι επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό να ενημερωθεί για το κλίμα που επικρατεί στην κεντρική αγορά της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με καταστηματάρχες συζητώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ επισκέφθηκε και το Ναό των Ταξιαρχών όπου συναντήθηκε με τους ιερείς και το προσωπικό που ετοίμαζε εκείνη την ώρα το συσσίτιο για τους απόρους. Εκεί, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πέρασε πάνω από μισή ώρα μιλώντας με τον κόσμο που έχει έρθει στην δύσκολη θέση να τρέφεται από το συσσίτιο της ενορίας.

Στη συνέχεια κάθισε μαζί με νέους σε καφέ της περιοχής συζητώντας μαζί τους για διάφορα ζητήματα όπως αυτό της ανεργίας ενώ κατά τη διάρκεια της κουβέντας που είχε μαζί τους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα νέα μέτρα θα προκαλέσουν την αύξηση της φοροδιαφυγής ενώ θα δοθούν λίγα χρήματα για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε ένα λογιστικό γραφείο στην περιοχή όπου και μίλησε με τους φοροτεχνικούς που εργάζονταν εκεί, με τον πρόεδρο της ΝΔ να σημειώνει ότι η λογική της κυβέρνησης έχει ταξικό πρόσημο. «Όσο πιο επιτυχημένος είναι κάποιος αντί να τον επιβραβεύει τον τιμωρεί.‎ Εγώ επισκέπτομαι από το 2004 ως απλός βουλευτής το Περιστέρι, είναι σημαντικό για μας να ακούμε τον κόσμο εδώ που έχει πληγεί από την κρίση και να λέμε αλήθειες. Η λογική συνέχεια αυτής της σκέψης είναι ότι θα ενισχυθεί η φοροδιαφυγή».

«Ποιες είναι οι πιθανότητες να αποφύγουμε τον κόφτη;» ρωτήθηκε για να απαντήσει πως «τον κόφτη τον αποφεύγεις όταν πετυχαίνεις τους στόχους και με αυτή την κυβέρνηση δεν είμαι καθόλου βέβαιος».

Όταν ο φοροτεχνικός του είπε ότι ακόμη και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου μπροστά από το γραφείο, του ζήτησε να μεταφέρει την έδρα στη Βουλγαρία, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει κίνητρα για να παραμείνουν και να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας.

«Εμείς προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις μακριά από ψέματα και μεγάλες υποσχέσεις. Από την πολιτική της κυβέρνησης πλήττονται οι πιο αδύναμοι και οι επιτυχημένοι επαγγελματίες», δήλωσε από το Περιστέρι ο πρόεδρος της ΝΔ.

Φωτογραφίες: Εurokinissi