"Άν πάμε τώρα σε εκλογές, ένα Grexit είναι πολύ πιθανό"

Την εκτίμηση ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα έφερναν την χώρα σε απόσταση αναπνοής από την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι «Aν πάμε τώρα σε εκλογές το Grexit είναι 80% κοντά», ενώ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να βάλει στην κυβέρνηση την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Γίνεται προσπάθεια από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βάλει την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη στην κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά προθέτοντας ότι «Ασκούνται πιέσεις, αυτό το γνωρίζω καλά. Αυτοί φοβούνται ότι αν μπουν, μπορεί να γίνουν τον Σεπτέμβρη εκλογές και να κατεδαφιστούν».

Συνεχίζοντας ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι «Να φύγει ο Καμμένος από την κυβέρνηση και να μπει ο Θεοδωράκης με τη Γεννηματά».

«Ασκούνται πιέσεις γιατί η άλλη λύση είναι να γίνει οικουμενική, πιέζουν και για οικουμενική οι ξένοι. Εάν δεν υπάρξει διεύρυνση της κυβέρνησης πρέπει να γίνει οικουμενική αμέσως», είπε επίσης.