Καταδικάστηκε Ιρακινός στην Αυστρία για βιασμό 10χρονου

Σε 10 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Ιρακινός μετανάστης, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο βίασε ένα 10χρονο αγοράκι σε πισίνα στην Αυστρία.

Αφού συνελήφθη ο Ιρακινός Amir A., αυτό που είπε στις τοπικές αστυνομικές αρχές είναι ότι ο λόγος που το έκανε ήταν ότι έλειπε τέσσερις μήνες από το Ιράκ, όπου βρισκόταν η γυναίκα του και το παιδί του κι έτσι είχε “επείγουσα ανάγκη” να κάνει σεξ. Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ανέφερε ότι το ανήλικο αγόρι ήταν σύμφωνο με αυτή την πράξη και ότι δεν γνώριζε ότι ήταν μόλις 10 ετών.

Η αλήθεια είναι ότι ο 20χρονος αφού έκανε ό,τι έκανε συνέχισε αμέριμνος το κολύμπι στην πισίνα ενώ το μικρό παιδί -το οποίο είχε υποστεί βαριά τραύματα- είπε στην μητέρα του αυτό που συνέβη και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία.

Όπως αποκαλύφθηκε στην δίκη, το παιδάκι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αναμένεται η έκθεση των παιδοψυχολόγων που το παρακολουθούν. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι συνέπειες για το παιδί είναι δραματικές, τότε η ποινή του Ιρακινού θα αυξηθεί στα 15 χρόνια.

Ο 20χρονος είπε στο δικαστήριο ότι ο λόγος που άφησε το Ιράκ ήταν για να βελτιωθούν τα οικονομικά του και ότι αυτό που επιθυμεί είναι να έρθουν στην Αυστρία η σύζυγός του και το παιδί του.

Από την σύλληψή του και μετά ο Amir A. κρατείται μόνος του σε κελί και είναι συνεχώς υπό παρακολούθηση για να μην του επιτεθούν οι άλλοι κρατούμενοι.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, από τις αστυνομικές έρευνες προκύπτει ότι ο 20χρονος βιαστής του ανήλικου αγοριού είναι γόνος πλούσιου επιχειρηματία και ο λόγος που ήθελε να έρθει στην Ευρώπη ήταν γιατί είχε ακούσει ότι η ζωή στη Σουηδία είναι καλύτερη. Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να πάει πιο μακριά από το Μόναχο, άλλαξε γνώμη και ζήτησε άσυλο στην Βιέννη.