Μετά τον Ολάντ, στον Σουλτς ο Τσίπρας

Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και η πορεία της αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο Στρασβούργο.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου το απόγευμα να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος ‘Αξελ Σπρίνγκερ, με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Κοινή εκτίμηση ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα φέρεται, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, υπήρξε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν “απόλυτη ικανοποίηση” από το αποτέλεσμα της συνάντησης, επισημαίνοντας ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε “πλήρη κατανόηση” για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.