"Την Τετάρτη τα πρώτα Hotspots"

Κυβερνητική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί υπό τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Βουλή, με επίκεντρο την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελλάδα υποσχέθηκε στην ΕΕ ότι «θα ανοίξει επίσημα την Τετάρτη τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων», λίγο πριν την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής η οποία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

Το άνοιγμα των Hotspots, είχε αρχικά προγραμματιστεί για το περασμένο φθινόπωρο και είχε διαδοχικά αναβληθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τα Ηotspots θα ανοίξουν επισήμως στο νησί της Λέσβου, στη Χίο, στη Σάμο και στη Λέρο, απέναντι από τις τουρκικές ακτές, εκεί όπου καταφθάνουν οι μετανάστες, ερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Το τελευταίο από τα κέντρα που η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να ανοίξει θα βρίσκεται στην Κω, και θα συσταθεί αργότερα σύμφωνα με την ίδια πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, καθώς η κατασκευή του έχει καθυστερήσει μετά από την αντίθεση του Δημαρχείου και των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αυτά θα αποτελέσουν απειλή για την τοπική τουριστική βιομηχανία.

Ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, την Τρίτη το πρωί θα δώσει συνέντευξη Τύπου όπου θα προβεί σε απολογισμό σχετικά με την πρόοδο λειτουργίας των hotspots.

Πηγή: skai.gr