"Εφ΄όλης της ύλης" με τους Πρέσβεις των "28"

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 28 Πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ. Επρόκειτο για πρωινό εργασίας, το οποίο κράτησε 1,5 ώρα και αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προβολή στο εξωτερικό και την Ευρώπη των ελληνικών θέσεων για το προσφυγικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη συναντηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό Ι. Μουζάλα, έχει επισκεφτεί τα κέντρα φιλοξενίας στη Μυτιλήνη, σήμερα συναντήθηκε με τους Πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα και μέσα στην εβδομάδα θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΕΛΚ και θα έχει επαφές για το θέμα με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημερινή συνάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ενημέρωσε πως έγινε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση κατά την οποία δόθηκε έμφαση στο προσφυγικό, αλλά εθίγησαν και άλλα θέματα.

Οι Πρέσβεις έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ. Έγιναν περίπου 12 ερωτήσεις που κάλυψαν το σύνολο των θεμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ