"Τριμερής" για το προσφυγικό

Τριμερής συνάντηση εργασίας για το προσφυγικό/μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί σε μία ώρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας, ενώ από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θόδωρος Δρίτσας, καθώς και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Τα hotspots αποτελούν από τους βασικούς πυλώνες που διαθέτει ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού» ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Κανζέβ από τη Λέσβο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Ο Μπερνάρ Κανζέβ επισκέφθηκε το Κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου και ξεναγήθηκε στη διαδικασία διάσωσης από τη θάλασσα των προσφύγων και των μεταναστών που κινδυνεύουν. Στο λιμάνι βρέθηκε και μπροστά σε έναν όγκο εξωλέμβιων μηχανών που έχουν συγκεντρωθεί από τις πλαστικές βάρκες με τις οποίες γίνεται το πέρασμα στο νησί.