Δεν φοβάμαι έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν

«Η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στο θέμα των προσφύγων, περισσότερο από ότι έχουν ανταποκριθεί οι εταίροι στις ανάγκες της Ελλάδας για το θέμα» τόνισε o Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ενώ εκτίμησε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να μεταβληθεί σε χώρα δεσμοφύλακα».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογράμμισε ότι δεν φοβάται έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν και απέρριψε την κριτική ότι η χώρα καθυστερεί. Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι 4 από τις 5 δομές είναι σχεδόν έτοιμες και θα παραδοθούν σε λειτουργία τις επόμενες μέρες, ενώ υποστήριξε ότι ήδη λειτουργεί το hot spot στη Λέσβο.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται το υπουργείο Άμυνας και ο Πάνος Καμμένος ότι δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα αιτήματα, ο κ. Βίτσας ανέφερε πως όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία δίνουν μεγάλη μάχη με υπερβάλλοντα ζήλο και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει δώσει στρατόπεδα και θα δώσει και άλλα, όπως επίσης και συσσίτια για τη διατροφή των μεταναστών και των προσφύγων.