Πρόθυμος να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών εμφανίζεται ο Αλ. Τσίπρας

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών, προκειμένου να του μεταφέρουν τα αιτήματά τους, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε διάλογο.

Το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων εξετάστηκε σε σύσκεψη που είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η “κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο”.

Από νωρίς το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη η πανελλαδική συνεδρίαση εκπροσώπων από 25 μπλόκα στα Τέμπη, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις και ο συντονισμός του αγώνα τους. Οι αγρότες ζητούν να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να συναντηθούν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε πως “αντιλαμβάνομαι πλήρως το λόγο για τον οποίο οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων ετών που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο”.

Η κ. Γεροβασίλη παραδέχτηκε πως τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και δύσκολα και ότι οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται, διαμήνυσε ωστόσο, πως “αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων” και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει.