(Un)Friendly Banter

Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του νέου εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου. “Την ώρα, που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του Κράτους. Παντού ‘σύντροφοι’, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας.”

Στο μεταξύ, στη διάσκεψη προέδρων χθες στη Βουλή έντονες ήταν οι αντιδράσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού όσον αφορά την τροπολογία που κατάθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με βάση την οποία το 7μελές Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) γίνεται 9μελές.

Προκειμένου να συναινέσει στο διορισμό των μελών του ΕΣΡ, η ΝΔ ζητά τον περιορισμό των εξουσιών του Νίκου Παππά, αλλά και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στο ίδιο το ΕΣΡ. Εν μέσω αυτού το χαρούμενου κλίματος θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη -για πολλούς αναγνωριστικής φύσης- συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα το μεσημέρι.