Politico.eu: Αν η ΕΕ ήταν αυτοκίνητο, ο Τσίπρας θα ήταν στο ...κλουβί του σκύλου!

Αν η ΕΕ ήταν αυτοκίνητο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ήταν ούτε καν επιβάτης…  Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το σκίτσο που σχεδίασε ο Τζακ Τσάντγουικ για τον ιστότοπο Politico.eu.

Στο σκίτσο, όπως σημειώνει το imerisia.gr, εμφανίζονται όλοι οι πρωταγωνιστές της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής: Η Άγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Σαρλ Μισέλ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος οδηγεί ένα αυτοκίνητο με το σήμα της ΕΕ, από το οποίο ο Βρετανός Πρωθυπουργός πασχίζει να αποδράσει, την ώρα που ο Ρώσος Πρόεδρος χαμογελά σαρδόνια και ο Βέλγος Πρωθυπουργός μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο κοιτούν με αγωνία προς… το μέλλον. Μια πινακίδα μπροστά από το αμάξι δείχνει την κατεύθυνση προς ένα μάλλον δυσοίωνο 2016, όπου παραμονεύουν προβλήματα όπως η τρομοκρατία, η μετανάστευση και η κλιματική αλλαγή.

Από την… παρέα δεν λείπει ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο η θέση του είναι διαφορετική από των υπολοίπων.

Βρίσκεται μόνος του, σε ένα trailer που μοιάζει με κλουβί και το οποίο σέρνει το αυτοκίνητο της Μέρκελ. Με το σακάκι στον ώμο και… μουτρωμένος, οδηγείται προς μια από τις πιο δύσκολες χρονιές που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Ευρώπη.