Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Με ευχές για υγεία, ευτυχία και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, παιδικές χορωδίες και συλλόγους, που του έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τα μέλη της Λέσχης Ποντίων Ναούσης τόνισε, ας αφιερώσουμε την ημέρα στις ψυχές αυτών που έπεσαν κατά την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε αρχικά τα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, εν συνεχεία από την Προεδρική Φρουρά, και ακολούθως από την παιδική χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης». Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε ευχές με τους φωτογράφους και δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άκουσε τα κάλαντα από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το μουσικό γυμνάσιο Ιλίου και τον σύλλογο “Κωστηλάτα” από την Άρτα. Μαζί με τον Πρωθυπουργό τα κάλαντα άκουσαν οι Υπουργοί Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς, καθώς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Τσίπρας φωτογραφήθηκε και είχε σύντομες συζητήσεις με τα παιδιά, τους δασκάλους τους και του χορευτές του συλλόγου «Κωστηλάτα», ενώ αντάλλαξε μαζί τους ευχές και δώρα. Στα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το σχόλιο που έκανε όταν μαζί με τοπικά προϊόντα και ένα κλαδί πορτοκαλιάς εμποτισμένο με χρυσό που του δώρισε ο πρόεδρος του συλλλόγου, του έδωσε και μια παραδοσιακή γκλίτσα.

Χαμογελώντας και σε εύθυμο τόνο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «θα πάω στις Βρυξέλλες με αυτό». Επιπλέον, ο πρόεδρος του συλλόγου έδωσε στον κ. Τσίπρα ένα παραδοσιακό ταγάρι ως δώρο για τη σύζυγό του, για να ακολουθήσουν μετά παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

 

Την ευχή να βγει η χώρα από την κρίση σύντομα και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού άκουσε τα χριστουγεννιάτικα  κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης. «Είμαι βέβαιος ότι με ενότητα και πίστη στα ιδεώδη του λαού και του έθνους μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και κάλεσε τους Έλληνες «να συνεχίσουν να κρατούν την Ελλάδα ψηλά και να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την περηφάνια τους».

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, θα επισκεφθεί τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα”.

Η Φώφη Γεννηματά άκουσε τα κάλαντα το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από τον σύλλογο Κρητών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «αυτές τις μέρες ας χρωματίσουμε τη ζωή μας με έντονες πινελιές, αγάπης, ελπίδας, αλληλεγγύης, αισιοδοξίας. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι καλές γιορτές, κυρίως στα μικρά παιδιά. Υγεία και δύναμη σε κάθε ελληνική οικογένεια». 

Στον γενικό γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, είπαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και η Ένωση Ποντίων Περαμάτος “Ο Πόντος”.

“Να περάσουμε καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο γιατί, όπως είπατε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες για το λαό μας και για τον Κρητικό λαό, αλλά και για το σύνολο της πατρίδας μας, για όλες τις περιοχές”, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, αφού άκουσε τα κάλαντα από τον όμιλο Βρακοφόρων , και έκλεισε με μια μαντινάδα: “Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μας εμπνέει”.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Ομίλου, Στέλιος Κιαγιαδάκης, σημείωσε: “Το Κάπα Κάπα έκλεισε ολόκληρον αιώνα, μια μέρα δεν επέρασε χωρίς δουλειά και αγώνα”.

Μετά τα κάλαντα από την Ένωση Ποντίων ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε στα ποντιακά: “Ντο θ’ εφτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ας όλεν το καλλίον” και πρόσθεσε ότι “δύσκολες μέρες, βάσανα περνά ο λαός, καινούργιοι αντιλαϊκοί νόμοι έρχονται το 2016, άρα ο χορός είναι ο Πυρρίχιος, ο αγωνιστικός πολεμικός χορός απέναντι σε αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας”.