Ζήτησα από την άνοιξη την απόλυση Βαρουφάκη

Αρκούντως αποκαλυπτικός είναι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του σε ολλανδικό περιοδικό, αναφορικά με τις όχι και τόσο καλές σχέσεις που είχε με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη. Όπως αποκαλύπτει, είχε ζητήσει -και μάλιστα την άνοιξη – από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα να… απολύσει τον Γ. Βαρουφάκη, καθώς θεωρούσε ότι η παρουσία του δεν ήταν θετική και μπορούσε να δυναμιτίσει ανά πάσα στιγμή, τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, οι σχέσεις του κ. Βαρουφάκη με τους υπόλοιπους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ήταν τόσο τεταμένες ώστε δεν υπήρχε περιθώριο οποιασδήποτε συνεννόησης. Ως εκ τούτου ο πρόεδρος του Eurogroup προτίμησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και να τον συμβουλέψει να απομακρύνει τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Τσίπρας – σύμφωνα πάντα με τον κ. Ντάισελμπλουμ – απάντησε ότι η παραμονή ή απομάκρυνση ενός υπουργού είναι απόφαση που θα λάβει μόνο η ελληνική κυβέρνηση και όχι οι Ευρωπαίοι εταίροι, αλλά όπως αποδεικνύει η μετέπειτα εξέλιξη, μάλλον… άκουσε την προτροπή του προέδρου του Eurogroup.

Πηγή: protothema