Κοινό νόμο της ΕΕ για το άσυλο «μαγειρεύουν» οι Γερμανοί

Η Γερμανία και η Αυστρία ετοιμάζουν μια πρόταση σχετικά με την κατάρτιση κοινού ευρωπαϊκού νόμου για το άσυλο, δήλωσε ο συντονιστής της πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων σε συνέντευξή του στο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για να σωθούν από τις ένοπλες συρράξεις και την ανέχεια στη Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν και αλλού, έχουν φθάσει τη Γερμανία φέτος εισερχόμενοι στη χώρα από το έδαφος της γειτονικής Αυστρίας.

Ο Πέτερ Αλτμάιερ, ο γενικός διευθυντής της καγκελαρίας στον οποίο η Άγκελα Μέρκελ έχει αναθέσει την επίβλεψη του χειρισμού της κρίσης των προσφύγων από την κυβέρνηση, δήλωσε στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες ότι συνεργάζεται στενά για αυτό με τον Γιόζεφ Όστερμαϊερ, ομοσπονδιακό υπουργό παρά την αυστριακή καγκελαρία αρμόδιο για τις τέχνες, τον πολιτισμό και τα ΜΜΕ, ο οποίος δραστηριοποιείται στη χάραξη πολιτικής για την κρίση.

«Συζητάμε για το ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει ένα τέτοιο σύστημα» είπε ο Αλτμάιερ, αναφερόμενος σε έναν ευρωπαϊκό νόμο και τα μέσα για την επιβολή του.

Ο Αλτμάιερ πρόσθεσε ότι σύντομα θα προσεγγίσουν και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, επισημαίνοντας ότι πλέον υπάρχει περισσότερη προθυμία για συζήτηση όσον αφορά το πρόβλημα από ό,τι οποτεδήποτε άλλοτε τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ