Ν.Παρασκευόπουλος: Έχει προβληματικές διατάξεις ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, παίρνοντας τον λόγο στην συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σημείωσε ότι η οικονομική κρίση πλήττει την δικαιοσύνη, ενώ παραδέχθηκε ότι ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο, έχει πολλές προβληματικές διατάξεις.

“Η νομοθεσία θα έπρεπε να δίνει λύσεις. Δυστυχώς το τελευταίο καιρό η νομοθεσία παράγεται τόσο γρήγορα που δυσκολεύει η αφομοίωση της. Ο κώδικας Πολιτικής Δικονομίας ήταν προαπαιτούμενο. Ψηφίστηκε με ταχύτητα και τώρα θα τεθούμε αντιμέτωποι με τα λειτουργικά του προβλήματα… Κάναμε το παν, ώστε να αναδείξουμε ότι κάποια από τα σημεία του κώδικα έχουν αδυναμίες…. Έχουν πειστεί οι δανειστές ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αξιολογηθούν από την αρχή. Επιτέλους η προσπάθεια φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσει καρπούς”.

Αναφερόμενος στις βολές που δέχθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελλόπουλος για την φράση του περί δικαστικών πραξικοπημάτων, ο Νίκος Παρασκευόπουλος επιχείρησε να τον “καλύψει” λέγοντας ότι “όσα είπε εξέφραζαν μία ευχή προκειμένου να διαφυλάξει τη δικαιοσύνη από φαινόμενα που μπορούν να διαταράξουν την λειτουργία της”.