«Πυροβολήσατε τα πόδια της χώρας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η νεοφιλελεύθερη ανάλγητη αριστερά […] Από το “δεν πληρώνω” καταντήσατε στο “πληρώστε πιο πολλά”», σημείωσε ο από το βήμα της Βουλής ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Εξαπέλυσε μάλιστα βαρύ κατηγορώ εναντίον της Κουμουνδούρου πως επιδιώκει με «θράσος» τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης όταν θέλει να αποφύγει τις ευθύνες της διακυβέρνησης, ενώ άλλοτε χαρακτηρίζει «σκυλιά» τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η συνεννόηση θέλει αρχές και ήθος και αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει […] Η συνεννόηση δεν γίνεται με κουτοπονηριές ‘τα θέλω όλα δικά μου και όταν φτάνω στις δυσκολίες ζητώ βοήθεια’», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Μιλώντας λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως έστησε «πολιτική απάτη» για να πάρει την ψήφο των ελλήνων πολιτών, υποσχόμενος φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές, τη στιγμή που κατέληξε να φέρει στη Βουλή αυξήσεις φόρων, περικοπές στις συντάξεις, «κόψιμο» του επιδόματος θέρμανσης και αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιαδήποτε περικοπή ή νέο φόρο, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό.

Τέλος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Ιανουάριο εκτροχίασε την ανάκαμψη της οικονομίας, διερωτώμενος δηκτικά αν υπάρχει οποιοσδήποτε πολίτης που είναι σήμερα πιο αισιόδοξος από ό,τι ήταν τον περσινό Δεκέμβριο.

«Πυροβολήσατε τα πόδια της χώρας», κατέληξε αιχμηρά ο κ. Μεϊμαράκης.

Πηγή:  skai.gr