Δεκάδες αγνοούμενοι σε φλεγόμενη εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Τριάντα εργαζόμενοι στην φλεγόμενη εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα αγνοούνται, ανακοίνωσε η εταιρεία Socar, η κρατική εταιρεία ενεργείας του Αζερμπαϊτζάν.

Η εταιρεία δημοσίευσε την ιστοσελίδα της τον κατάλογο των ονομάτων των 30 αγνοούμενων και των 32 διασωθέντων. Η προεδρία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από καταιγίδα η οποία προκάλεσε βλάβη σε έναν αγωγό και ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι 29 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από την φλεγόμενη εξέδρα, αλλά αρνήθηκε ότι υπάρχουν νεκροί ή αγνοούμενοι.

Η Socar είχε ανακοινώσει χθες ότι ένας αγωγός της εξέδρας ανεφλέγη και υπέστη ζημίες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Εργατών του Πετρελαϊκού Τομέα στο Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι έχει πληροφορίες για τον θάνατο 32 εργατών, προσθέτοντας πως ακόμα 42 άτομα έχουν διασωθεί.

Η ίδια πηγή ωστόσο δήλωσε αργότερα στο Associated Press πως 32 άτομα αγνοούνται, αποφεύγοντας να κάνει λόγο για νεκρούς.

Η πληροφορία για νεκρούς δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της εξέδρας, τον κρατικό κολοσσό SOCAR, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν έκανε λόγο για ένα θύμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με εκπρόσωπο της SOCAR να δηλώνει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως έχουν διασωθεί 29 άτομα.

Η φωτιά ξέσπασε αργά την Παρασκευή λόγω καταιγίδας στην περιοχή της Κασπίας, και εξακολουθεί να μαίνεται έως και το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τη SOCAR, η θύελλα δυσχεραίνει την επιχείρηση διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ, skai.gr