Τσίπρας: ο πολιτικός χρόνος της Κυβέρνησης τελειώνει, ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους επόμενους

Βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ  στις επερχόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα, υπογραμμίζοντας ότι τη βεβαιότητα αυτή έχουν οι δανειστές, οι οποίοι  σκληραίνουν τη στάση τους στη διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά, επιδιώκοντας να διασφαλίσουν όσα περισσότερα μπορούν στοχεύοντας και στην επόμενη κυβέρνηση.

«Βλέπουν ότι ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει όποτε επιχειρούν να σκουπίσουν το τραπέζι. Όσα είναι να πάρουν να τα πάρουν τώρα. Θέλουν είτε να ενσωματώσουν τον επόμενο, είτε να τον καθυποτάξουν», “Τώρα ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους. Αυτή η σκλήρυνση της στάσης δεν αφορά την κυβέρνηση Σαμαρά αφορά την Ελλάδα και αφορά εμάς.», είπε. 

Αμφισβήτησε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δηλώνοντας ότι η Κυβέρνηση αυτογελοιοποιείται όταν “κάνει το λιοντάρι” και στη συνέχεια οδηγείται σε “άτακτη υποχώρηση” και εξαπέλυσε βολές εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, καταγγέλλοντας ότι “διεκδικεί την αποστασία Βουλευτών”, για να εξασφαλίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το πως θα διαχειριστεί ο ίδιος την υπόθεση, αν δεν προκύψει συμφωνία με τους δανειστές, και ¨σκάσει η βόμβα” στα δικά του χέρια, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε καταρχάς θα εφαρμοστεί το κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το plan, διευκρινίζοντας ότι:

«Η βόμβα έχει σκάσει ήδ,η η Ελλάδα εδώ και δυο χρόνια είναι μια περίπτωση αποτυχίας. Κι όχι μια περίπτωση επιτυχίας. Το πραγματικό πρόβλημα που το κρύβουν είναι ότι έχουμε ένα δημόσιο χρέος που υπερβαίνει το 175% του ΑΕΠ, έχουμε ένα ιδιωτικό χρέος που δεν υπήρχε πριν τώρα είναι όσο περίπου ένα  ΑΕΠ…που έχει να κάνει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ταμεία και ένα τραπεζικό σύστημα που είναι ασταθές και δίνουν τα πάντα όλοι προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα, κι από αυτό το πρόβλημα δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Οι αγορές θα είναι επιθετικές και στον κ. Σαμαρά και σε μένα όσο αυτό το πραγματικό πρόβλημα δεν λύνεται. Υπάρχουν δυο τρόποι να λυθεί. ο ένας είναι μετά από σκληρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση να βρούμε μια συμφωνία βιώσιμη. Γιατί εγώ υποστηρίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα.»

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό εποικοδόμημα δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη διεξάγεται ένα “πείραμα μεταδημοκρατίας” και ότι “το χρέος και ο εκβιασμός των δόσεων είναι ένας μοχλός πίεσης για να αποδεχθούμε μια πολιτική η οποία είναι παράλογη που είναι αδιέξοδη και κοινωνικά ανάλγητη”. 

ΣΕ ό,τι αφορά τι συμμαχίες με άλλα κόμματα, ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τη συνεργασία με το Ποτάμι.