Εκλογές ΝΔ: Βρήκαν τη Vodafone, ψάχνουν τις ημερομηνίες και την...ενότητα

Η Vodafone, όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ, καθώς η εταιρία απέστειλε επιστολή, με την οποία αναλαμβάνει την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια που θέτει ως προϋπόθεση έχουν ήδη προκαλέσει ανεβάσει εκ νέου το θερμόμετρο στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι αντιδράσεις εδράζονται στο γεγονός ότι η εταιρία θέτει ως προϋπόθεση να γίνουν οι εκλογές μετά τις 19 Δεκεμβρίου (με πρώτη πιθανή ημερομηνία την 20η Δεκεμβρίου), γεγονός που σημαίνει ότι χάνεται η 13η Δεκεμβρίου που θεωρούταν επικρατέστερη ως σήμερα, σενάριο που εμφανίζεται προβληματικό, με δεδομένο ότι ο δεύτερος γύρος θα πρέπει να διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου, τρεις μόλις μέρες μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, οι υπεύθυνοι της εταιρείας φέρονται να διευκρίνισαν πως αν στη ΝΔ επιμένουν να διεξαχθούν νωρίτερα οι εκλογές (δηλαδή στις 13/12), υπάρχει πιθανότητα 20-25% για αστοχία. Επίσης, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι αργά χθες τη νύχτα καμία εταιρεία δεν αναλαμβάνε την ευθύνη της συνεργασίας με τη ΝΔ και αυτός ήταν και ο λόγος που αναβλήθηκε και η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr αναφέρουν ότι υπάρχει και δεύτερη εταιρεία, η Έξυπνα Συστήματα, η οποία εγγυάται τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, ωστόσο από το γαλάζιο στρατόπεδο εκφράζονται αμφιβολίες πως θα μπορέσει μία μικρή εταιρεία να φέρει εις πέρας το έργο όταν η Vodafone χρειάζεται περισσότερο χρόνο, φοβούμενοι ένα νέο φιάσκο.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης

Το ενδεχόμενο να μην στηθούν κάλπες την 13η Δεκεμβρίου πυροδότησε εκ νέου το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις των τεσσάρων υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα ζητούν να εξεταστούν οι προτάσεις των εταιρειών που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών στις 13/12. Μάλιστα από το περιβάλλον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθαρίζουν πως θέλουν οι εκλογές να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου και όχι αργότερα.

Από το στρατόπεδο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επικρατή σιγή και μάλιστα πολλοί αναρωτιούνται αν ο εκπρόσωπός του, Θόδωρος Αμπατζόγλου, θα πάει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν πως πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από εταιρείες. Η τελική επιλογή θα πρέπει να συνδυάζει δύο πράγματα: τη δέσμευση για ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και φυσικά να είναι η καλύτερη οικονομικά προσφορά.

Την ίδια ώρα, αναφέρει το protothem.gr, συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια για επιστροφή του στην πρωθυπουργία, εκφράζοντας την άποψη ότι αν χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση και κληθεί ο πρώην Πρωθυπουργός να βοηθήσει, θα το πράξει.