Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει υφεσιακά μέτρα και θα βγει ενωμένη από την εκλογή Προέδρου

Τη διαβεβαίωση ότι υπό την ηγεσία του η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα υφεσιακό μέτρο έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Ρόδο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι έχει μεταλλαχθεί, καθώς από εκεί που έλεγε «όχι», τώρα λέει «ναι», με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι στη χώρα δεν μπορούν να επιβληθούν νέοι φόροι και νέα υφεσιακά μέτρα, ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Υπεραμυνόμενος της υποψηφιότητάς του, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «μπαίνει μπροστά γιατί μπορεί να εκφράσει το μέσο νεοδημοκράτη». Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα βγει ενωμένη από τη διαδικασία εκλογής προέδρου τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μάχη ιδεών, αρχών και απόψεων και όχι μια μάχη μεταξύ γενεών, όπως πιθανόν κάποιοι να θέλουν να την παρουσιάσουν. Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε συμπεριφορές έξω από τον κώδικα αξιών της Ν.Δ., ούτε να επιτρέψουμε να υπάρξει κατάχρηση εξουσίας».

Η Νέα Δημοκρατία, διαβεβαίωσε εν συνεχεία, δεν πρόκειται να αποδεχθεί εκπτώσεις στα εθνικά θέματα και κάλεσε τον κ. Τσίπρα  να ξεκαθαρίσει την άποψή του για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων.