"Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται ασχέτως κυβέρνησης"

«Το κόμμα, τα κινήματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις διεκδικήσεις ανεξάρτητα ποιος είναι πάνω στην κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, σχολιάζοντας το κάλεσμα του Τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική απεργία.

Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο βουλευτή επισήμανε ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. «Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνεχίσουν αδιάκοπα τον αγώνα τους στο σύνολο των αιτημάτων τους, δεν ασκούν κυβερνητική πολιτική τα κόμματα. Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν διεκδικήσεις καλούν τον κόσμο να συμμετέχει και αυτή η συμμετοχή όσο πιο μεγάλη είναι τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια και τα άλλα ανοιχτά θέματα, ο κ. Κουράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και μάλιστα, όπως εκτίμησε, θα είναι θετική για την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο τόνισε ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε υπάρχει μόνο ένας δρόμος και – όπως υπογράμμισε – αυτός είναι να «κρατηθούν τα σπίτια», να καταβάλλονται απρόσκοπτα οι 100 δόσεις και να βρεθεί λύση με τον ΦΠΑ.

Πηγή: naftemporiki.gr