Τσίπρας - Φέρχοφστατ: Στην ατζέντα προσφυγικό και ευρωκοινοβούλιο ως προς το ελληνικό πρόγραμμα

Το προσφυγικό, η πίεση που δέχεται η Ελλάδα και το πώς, μέχρι στιγμής, χειρίζεται το θέμα η ΕΕ ήταν στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος  της ομάδας της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφστατ.

Συζητήθηκε, επίσης, όπως έγινε γνωστό και ο ρόλος που καλείται να αναλάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος και των συνεπειών του. Ο κ. Φέρχοφστατ εξέφρασε τη στήριξή του επί του αιτήματος αυτού.

Είδε και τον Σταύρο Θεοδωράκη 

Συνάντηση εργασίας με τον κ. Φέρχοφστατ είχε, όπως σημειώνει το in.gr, και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Η εκτίναξη των προσφυγικών ροών, τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν.

Στη συζήτηση για το προσφυγικό συμμετείχε και ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης. Ο Γκι Φέρχοφστατ συμφώνησε με την πρόταση του Ποταμιού για μια συνάντηση κορυφής στη Θεσσαλονίκη στην οποία θα συμμετέχουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ηγέτες που εμπλέκονται άμεσα στο προσφυγικό και η Τουρκία.