Δύο μηνύσεις κατά Φίλη για τις δηλώσεις περί γενοκτονίας των Ποντίων

Μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τη θέση του σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων έχουν κατατεθεί τα τελευταία 24ωρα.

Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ποντιακής καταγωγής, κι ένας ε.α. πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του κου Φίλη που αμφισβήτησε τη γενοκτονία και μίλησε για εθνοκάθαρση.

Συγκεκριμένα: Οι βουλευτές της Χ.Α, Σαχινίδης, Αϊβατίδης και Χατζησάββας κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο ζητώντας της ποινική δίωξη του Υπουργού Παιδείας.

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, ο ε.α. πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης κατέθεσε επίσης μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Φίλη, για τον ίδιο λόγο και ζητάει την άμεση και επείγουσα ποινική διερεύνησης του θέματος, την άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ δηλώνει και παράσταση πολιτικής αγωγής.

Μάλιστα, ο πλωτάρχης ζητάει για ηθική βλάβη που δέχθηκε από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας το συμβολικό ποσό των 44 ευρώ. Προτείνει ως μάρτυρα τον εκδότη και δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, σε εκπομπή του οποίου τοποθετήθηκε σχετικά ο κ. Φίλης.