Πολιτική λύση στα «κόκκινα δάνεια» επιδιώκει ο Πρωθυπουργός

Πολιτική λύση επιδιώκει στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» ο Πρωθυπουργός δηλώσει ότι «καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο- για πρώτη φορά- να ικανοποιήσουμε 46 από τα 48 προαπαιτούμενα, παρά τις προφανείς δυσκολίες» και προσθέτει ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε μια άδικη και απάνθρωπη λύση στην οποία επιμένουν οι τεχνοκράτες».

Όπως αποσαφήνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του, το πρόβλημα θα λυθεί «με πολιτικό τρόπο για να επικρατήσει κλίμα σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής». Εμφανίστηκε παράλληλα αισιόδοξος ότι τελικά θα κάμψει τις αντιρρήσεις των εταίρων και θα εξασφαλίσει μια δίκαιη πολιτική λύση. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, της εφημερίδας η πρόθεσή του είναι η δημιουργία μιας «ομπρέλας» προστασίας για τους δανειολήπτες οι οποίοι δικαιολογημένα καθυστερούν την καταβολή των δόσεων για τα στεγαστικά τους δάνεια.

Το μήνυμα που επιχειρούν να μεταφέρουν προς κάθε κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας και οι αρμόδιοι Υπουργοί είναι ότι για την κυβέρνηση, η πολιτική αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για τους χιλιάδες πολίτες που ζουν με τον φόβο πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας τους αποτελεί την «μητέρα των μαχών».

Ο Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να δώσει μάχη όχι μόνο για την προστασία των κατοικιών που βρίσκονται στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες, αλλά και για τους δανειολήπτες που ζουν σε αστικές περιοχές.