Τραγωδία στη Σάμο, 11 νεκροί από νέο ναυάγιο, ανάμεσά τους 6 παιδιά

Τραγικός ο απολογισμός ακόμη ενός ναυαγίου με πρόσφυγες που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην βραχώδη περιοχή Γαλάζιο Σάμου καθώς έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τα έξι παιδιά. Η πλαστική βάρκα με καμπίνα που επέβαιναν περίπου 30 πρόσφυγες ανετράπη και βυθίστηκε λίγο πριν προλάβει να προσεγγίσει την ακτή.

Συναγερμός σήμανε στο νησί, κάτοικοι και εθελοντές αλλά και στελέχη των αρχών έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να διασώσουν περίπου 15 άτομα. Ομάδα αυτοδυτών ανέσυρε 10 σορούς, τέσσερις γυναίκες, δύο παιδιά και τέσσερα βρέφη, που εγκλωβίστηκαν μέσα στην καμπίνα, ενώ η σορός μιας κοπέλας βρέθηκε στην ακτή. Σε εξέλιξη είναι έρευνα για τον εντοπισμό 1-2 αγνοουμένων.

Την ίδια ώρα περίπου 170 άνθρωποι επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ακινητοποιήθηκε περίπου 30 μέτρα από βραχώδη ακτή στην περιοχή του Ζέφυρος, στη Ρόδο, νωρίς σήμερα το πρωί, και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση των επιβαινόντων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη στεριά, με τη βοήθεια στελεχών του λιμενικού, κατοίκων και εθελοντών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο τον περασμένο Απρίλιο είχε ναυαγήσει δουλεμπορικό και είχαν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα μεταξύ αυτών ένα παιδί.

Πηγή: mega