"Η ΝΔ είναι ένα κουρασμένο κόμμα"

Η ΝΔ δεν αναζητάει έναν αντι – Τσίπρα αλλά το αντίθετό του, σημείωσε με νόημα ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας το πρωί στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε η ΝΔ δεν επιθυμεί το επικοινωνιακό περιτύλιγμα και πως θέλει στο λαϊκισμό να αντιπαραθέσει την γλώσσα του ορθού λόγου και στον κρατισμό του Αλέξη Τσίπρα την στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά με το εάν είναι νέος ή παλιός, υποστήριξε ότι είναι και νέος και παλιός “ή και έμπειρος”, πάντως, πρόσθεσε ότι “είμαι σίγουρα νέος ηλικιακά και σίγουρα πιστεύω έχω νέες ιδέες”. Για το κύριο πρόβλημα που έχει διαπιστώσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε πως “η ΝΔ είναι ένα κουρασμένο κόμμα, με μια δομή που παραπέμπει σε άλλες εποχές, που δεν κάνει χρήση νέων τεχνολογιών, που δεν μιλάει στη νεολαία και δεν μιλάει όσο θα έπρεπε στις παραγωγικές τάξεις”.

Σχετικά με το debate ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ δεν έχει να φοβάται τίποτα από τον διάλογο και την ελπίδα ότι τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Τζιτζικώστας θα αποδεχθούν μια τουλάχιστον συζήτηση στη δημόσια τηλεόραση. Το μείζον ερώτημα για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα τόνισε ότι το είναι το ασυμβίβαστο καλώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να πει ποιον θα επιλέξει ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση που εκλεγεί.

“Πρέπει να ανοίξουμε όλοι τα χαρτιά μας και να γνωρίζουν οι πολίτες τις λεπτομέρειες των προθέσεών μας”, επισήμανε με νόημα ενώ αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο μεθοδολογικά να ζητείται η πρόθεση ψήφου όταν παραμένει άγνωστο το δείγμα των ανθρώπων που θα έρθουν στις 22 Νοεμβρίου να ψηφίσουν.

Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε και το πρώτο του δίλεπτο σποτ με τίτλο “Ήρθε και η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη”! όπου συμπυκνώνει τις θέσεις που παρουσίασε για πρώτη φορά στον Ταύρο στις 9 Οκτωβρίου και εξηγεί γιατί ζητά από τους πολίτες να τον ψηφίσουν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Παράλληλα προτάσσει την Ελευθερία με Αλληλεγγύη ως ιδεολογική βάση της Νέας Δημοκρατίας και εξηγεί τα πέντε «Α» που είναι οι πυλώνες της πολιτικής του.

Επιπλέον αναφέρεται στις αλλαγές που θα εισάγει στο κόμμα ώστε να ανανεωθεί δημιουργικά και να ξαναγίνει η μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη που θα βγάλει την Ελλάδα οριστικά από το τέλμα στο οποίο έχει διολισθήσει.

aaniitas