Παρ΄ολίγον σύρραξη στη Βουλή μετά από προκλήσεις Χ. Αυγής κατά ΚΚΕ

Διακόπηκε για λίγο, το απόγευμα της Πέμπτης, η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από σφοδρότατο επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα στην ΚΟ του ΚΚΕ και αυτήν της Χρυσής Αυγής.

Η αρχή έγινε όταν ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά τον Βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος είχε αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή. Ο Γιάννης Λαγός είπε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να μιλά αν δεν δεχθεί έλεγχο στα οικονομικά του και να πει σε ποια offshore πούλησε τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό 902.

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ, που αποχωρούσαν μετά την ομιλία Παφίλη, επέστρεψαν και όρθιοι διαμαρτύρονταν με επικεφαλής τον Νίκο Καραθασόπουλο, ο οποίος σχολίασε, αναφορά του Γ. Λαγού στο σκάνδαλο της Siemens, λέγοντας ότι πρόκειται για εταιρεία που στήριξε τους Ναζί στην εξουσία πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου  δια μέσου χρηματοδότησής τους. Οι προκλήσεις του Γ. Λαγού συνεχίστηκαν προς τους βουλευτές του ΚΚΕ, στους οποίους είπε «9,5% στη Β’ Πειραιά, δεν πήγατε καλά εκεί σύντροφοι» ενώ τους αποκάλεσε και «τσιράκια του συστήματος».

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ απάντησαν φωνάζοντας «φονιάδες» και «εσύ που μιλάς τώρα είσαι ο δολοφόνος», με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να έχουν σηκωθεί και να φωνάζουν επίσης. Κάποια στιγμή ο Λαγός κινήθηκε από το βήμα και το εγκατέλειψε κάνοντας 4-5 βήματα προς το ΚΚΕ, αλλά παρέμεινε τελικά στο χώρο του.

Όπως αναφέρει το tvxs, μέρος στη «σύρραξη» πήραν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης φώναζε στους χρυσαυγίτες «εσείς που πουλάτε προστασία στα νυχτερινά κέντρα». «Σκουρλέτη στο καλό… στα τέσσερα» του φώναζαν. Ο κ. Σκουρλέτης γυρνώντας πίσω αντέδρασε λεγοντας: «Στο καλό δεν θα λέτε εδώ μέσα. Να πάτε αλλού να πουλήσετε προστασία». Ο Ηλίας Κασιδιάρης πλησιάζοντας τον Πάνο Σκουρλέτη φώναζε: «Με στείλατε φυλακή και μιλάτε και για δικαιώματα…».

Κάποια στιγμή προς το μέρος του χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού πλησίασε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός διαμαρτυρόμενος έντονα και έφτασε κοντά του σε απόσταση αναπνοής, ενώ ψυχραιμότεροι έμπαιναν ανάμεσά τους.

Ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά, αφού προσπάθησε κατ’ επανάληψη να ηρεμήσει με παρεμβάσεις τα πνεύματα, και ζήτησε και τη βοήθεια του φρουράρχου της Βουλής.

Πηγές: in.gr, skai.gr, tvxs.gr, imerisia.gr