Αναστολή του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας

Αναστολή του μέτρου του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση συνολικά, θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, σήμερα το βράδυ στη Βουλή.

Σήμερα η κυβέρνηση δέχθηκε τα πυρά τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ επειδή την Κυριακή, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία σημειωνόταν ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Στη συνέχεια όμως εξεδόθη νέα ανακοίνωση από την οποία απουσίαζε η συγκεκριμένη παράγραφος. Σήμερα το μσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στη Βουλή εξαπέλυσε επίθεση σ5την κυβέρνηση για το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως περιμένει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, όπως και υποσχέθηκε πως θα κάνει και πρόσθεσε ότι «είπαν ότι έκαναν λάθος λες και δεν ήταν εμπεδωμένη η άποψή τους και είπαν πως θα κοιτάξουν να πάρουν πίσω το μέτρο και να φέρουν ισοδύναμα. Περιμένω να το πάρουν πίσω».

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημείωσε ότι «αποδείξαμε προεκλογικά ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν έμπνευση του κ. Τσίπρα που ο ίδιος έσπευσε να υλοποιήσει και σε πλήρη αντίθεση, εμείς προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα ίσης απόδοσης για να μην εφαρμοστεί» και παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μετά την κατακραυγή, παραπαίει, δημιουργεί σύγχυση λέει και ξελέει».

Η ανακοίνωση της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι «καλούμε τον κ. Τσίπρα, σήμερα κιόλας να εγκαταλείψει, επιτέλους, τις αριστερές ιδεοληψίες και τη φοροεπιδρομή και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας». Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το τι θα πράξει με το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Όπως επισήμανε στην ανακοίνωσή του, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρικ ενόψει προγραμματικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πέρασε στο Μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της και πρόσθεσε ότι «τώρα οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, να υιοθετήσουν την Πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα-μέσω περιορισμού δαπανών- για την απόσυρση του μέτρου».