«Ποτέ δεν είπαμε ότι θα κλείσουμε τις Σκουριές»

Η ισχύς μιας κυβέρνησης εξαρτάται τόσο από την εμπιστοσύνη και τη συναίνεση που εξασφαλίζει μέσα στην ίδια την κοινωνία όσο και από τη συνοχή της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, εκτιμώντας ότι «η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία είναι σαφής, αρραγής και μακράς πνοής».

Σε άλλο σημείο δήλωσε ότι «κανένα νέο μέτρο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης που δεν ήταν ήδη γνωστό από την ψηφισμένη τελευταία συμφωνία πριν από την προκήρυξη των εκλογών». «Κανείς εξάλλου δεν όρισε τον πλούτο στο ύψος των 1.000 ή των 1.500 ευρώ. Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι τα βάρη να πέσουν στα υψηλότερα εισοδήματα, ώστε να είναι πιο δίκαια κατανεμημένα. Η επεξεργασία για το νέο φορολογικό και τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

Για τον ΑΔΜΗΕ είπε ότι η εναλλακτική πρόταση ως προς την ιδιωτικοποίησή του «έχει συζητηθεί με τους δανειστές μας στη φάση της διαπραγμάτευσης πριν από την τελευταία συμφωνία και έγινε καταρχήν αποδεκτή». «Σήμερα είναι σχεδόν έτοιμη και κινείται στη λογική της προστασίας των παγίων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ, διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της. Η πρότασή  μας προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας δημόσιας  εταιρείας, που θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης  του δικτύου υψηλής τάσης. Νομίζω πως θα γίνει αποδεκτή».

Για τις Σκουριές ο υπουργός είπε ότι «ποτέ δεν είπε η κυβέρνηση ότι θέλει να κλείσει η επιχείρηση Ελληνικός Χρυσός». «Εκείνο που περιμένουμε από τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι να τιμήσει την υπογραφή της και να υλοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Ο ελληνικός λαός απαιτεί από την κυβέρνησή του να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και τη νομιμότητα».