"Δεν εξαργυρώνουμε τη δύναμη που μας δίνει ο λαός"

“Τώρα είναι η ώρα της ενεργητικής στάσης, της συμβολής στην ανάπτυξη της μαζικής, συλλογικής πάλης, στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην αλληλεγγύη” σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

“Το ΚΚΕ, συνεπές σε όσα έλεγε και προεκλογικά, δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει μια σκληρή πολιτική, συνέχεια των πολιτικών που άσκησαν οι προηγούμενοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τους εκάστοτε πρόθυμους συμμάχους τους.

Θα αξιοποιήσει όλες του τις δυνάμεις για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε.

Να ασκεί από τη συγκεκριμένη θέση που του έδωσε ο λαός, τη συνεπή, δυνατή εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή, αλλά πάνω απ’ όλα στο κίνημα, για να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία για το σήμερα και το αύριο.

Τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός δε μας την έδωσε για να την εξαργυρώσουμε, ανεχόμενοι αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας, που θα υλοποιήσουν μνημόνια, σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού, για την ανάκαμψη των κερδών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων” πρόσθεσε.

“Οι κομμουνιστές βουλευτές θα βρεθούν μαζί με τους εργάτες στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, γενικότερα στους τόπους δουλειάς εκεί όπου οργιάζει η εργοδοτική επιθετικότητα, οι άθλιες εργασιακές συνθήκες, το καθεστώς της εκμετάλλευσης. Θα βρεθούν στις εργατογειτονιές στις μεγάλες πόλεις, στα χωριά, εκεί όπου η λαϊκή οικογένεια δίνει καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης για να εκφράσουν τις αγωνίες, τα βάσανά της.

Για να καταγράφουν, να αναδεικνύουν και να παρεμβαίνουν πολύμορφα για κάθε λαϊκό πρόβλημα και να συνδυάζουν αποτελεσματικά την εξωκοινοβουλευτική και την κοινοβουλευτική πάλη, με αναφορές, ερωτήσεις, επερωτήσεις, με κάθε πρόσφορο μέσο και σε συνεργασία με τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου, να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι, σε σύγκρουση και ρήξη με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ”.

Ο γγ ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες της ΚΟ του ΚΚΕ, από την αντίσταση στο μνημόνιο μέχρι την κατάθεση συγκεκριμένων μέτρων ανακούφισης των προσφύγων και κατέληξε:

“Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με γνώμονα μόνο το δίκαιο του αδύνατου, του εργάτη, του άνεργου, του συνταξιούχου, του αγρότη, του επαγγελματία, του νέου και της νέας, τόσο στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, τις άλλες μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας, από την Κρήτη, έως την Θράκη, όσο και στην ύπαιθρο, στα χωριά μας, στα νησιά μας, θα τιμήσει τις προσδοκίες των εργατών, των άνεργων των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών”.