Συμπληρώνεται το παζλ των υποψηφιοτήτων- Κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στις 6 το απόγευμα εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Επισήμως πρώτος στην κούρσα διεκδίκησης της αρχηγίας του κόμματος μπήκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, έχοντας καταθέσει λίγο νωρίτερα τις απαιτούμενες 50 υπογραφές. Συνεργάτες του, ωστόσο, δηλώνουν ότι έχει συγκεντρώσει πολύ περισσότερες.

Στην χθεσινή του ομιλία ο κ. Μεϊμαράκης παρότι εμφανίστηκε ενωτικός, επεφύλαξε και “καρφιά” τόσο για τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Αποστόλη Τζιτζικώστα, όσο και για την πλευρά Καμμένου. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε λίγο μετά τις 11.00 την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος μαζί με τις 50 υπογραφές. Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους, οι υπογράφοντες αντιπροσωπεύουν τις παραδοσιακές θέσεις της ΝΔ στην Ε.Ε. γι’ αυτό και υπογράφουν δύο ευρωβουλευτές η Μαρία Σπυράκη και ο Γιώργος Κύρτσος, τις σχέσεις με τον εμπορικό κόσμο και γι’ αυτό και υπογράφει ο Βασίλης Κορκίδης. Υπογράφουν επίσης εκπρόσωποι των πολύτεκνων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, κομματικά στελέχη, πρόεδροι ΝΟΔΕ, Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της νεολαίας και ιστορικά στελέχη του κόμματος όπως και ο Επίτιμος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του Ευ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται την ενότητα της ΝΔ. Μπορεί να έχουμε άλλη αντίληψη αλλά κανείς δεν είναι πιο Νεοδημοκράτης από τον άλλον» και τόνισε ότι «είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για το όνομά μου, αλλά δεν πολιτεύομαι ως διάδοχος του πατέρα μου».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη σιγουριά του ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο και εν συνεχεία θα κερδίσει και τις εσωκομματικές εκλογές, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να είναι στο δεύτερο γύρο οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Λίγα λεπτά πριν τη μία σήμερα το μεσημέρι κατέθεσε επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν βιώνει απλά μια κρίση, αλλά παρακμή. Η απογοήτευση των πολιτών έχει να κάνει με την έλλειψη οράματος» και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε άλλη νοοτροπία, στήριξη και επιβράβευση της δημιουργικότητας, ένα κράτος που να λειτουργεί». Καταλήγοντας ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «αυτές οι μάχες θα δοθούν στην κοινωνία με τους πολίτες το επόμενο διάστημα και για αυτές τις μάχες καταθέτω την υποψηφιότητά μου. Βγαίνω μπροστά μαζί με την γενιά μου, για να δώσουμε τις μάχες μαζί. Τολμάμε να ελπίζουμε».

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα καταφέρει και αυτός να συγκεντρώσεις τις απαιτούμενες 50 υπογραφές. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε “ότι σήμερα θα κλείσουμε και θα καταθέσω τις 50 υπογραφές. Είμαι πάνω από τις 45” και πρόσθεσε ότι “φαίνεται ότι τα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής θα μου δώσουν την εμπιστοσύνη τους και θα έχουμε μια πολύ ωραία προεκλογική περίοδο”.

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Βουλγαράκης, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Το ότι υποστηρίζω το Βαγγέλη είναι γνωστό. Θεωρώ ωστόσο ότι αν λείψουν στον Άδωνι ελάχιστες υπογραφές ως τις 50, πρέπει να του δοθούν”, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: “Σ’ευχαριστώ! Θα τα καταφέρω αλλά η τοποθέτησή σου σε τιμά”.