Συνάντηση Μεϊμαράκη-Καραμανλή εν όψει της εκλογής προέδρου ΝΔ

Οι διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ είναι εντατικές καθώς οδεύουμε προς την εκλογή νέου προέδρου η οποία αναμένεται να διεξαχθεί εντός του Νοεμβρίου. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απόφαση που προτίθεται να λάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος πριν αποκαλύψει τις προθέσεις του θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τον Κώστα Καραμανλή και πιθανότατα τον Σαββατοκύριακο με τον Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος αναμένεται να οριστικοποιήσει τα χρονοδιαγράμματα για την εκλογική διαδικασία, ενώ ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΝΔ που επιστρέφει από τις Βρυξέλλες θα έχει σύσκεψη με το στενό επιτελείο του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, η σχέση εμπιστοσύνης με τον Κ. Καραμανλή και η επιλογή του Αντ. Σαμαρά να επιστρατεύσει εκείνον τον περασμένο Ιούλιο για την κομματική ηγεσία, είναι δύο στοιχεία που από αρκετούς στο γαλάζιο στερέωμα εκτιμάται ότι θα παίξουν τον ρόλο τους όχι μόνο για την απόφαση Μεϊμαράκη, αλλά και για την εξέλιξη που θα έχει μια υποψηφιότητά του.

Η παρακίνηση, εξάλλου, από στελέχη που κινούνται στον πυρήνα της καραμανλικής πτέρυγας υπέρ μιας υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, από πολλούς ερμηνεύεται και ως προαναγγελία της υποψηφιότητάς του, ενώ δεν πέρασαν απαρατήρητα τα θετικά σχόλια που έκανε για τον νυν αρχηγό της ΝΔ ο παλαίμαχος Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Πάντως, η απόφαση του Β. Μεϊμαράκη για το εάν θα διεκδικήσει την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας θα καθορίσει και το εύρος της λίστας των υποψηφίων.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, ο οποίος επίσης προσδοκά στήριξη από τις δεξαμενές των καραμανλικών, είναι προφανές ότι θα βρει ανοικτό πεδίο εάν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αλλάξει σχεδιασμό, ενώ σε αυτό το σκηνικό διαφορετικά θα μετρήσουν την εσωκομματική κατάσταση και άλλοι βουλευτές της νεότερης γενιάς, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη ή ο Βασίλης Κικίλιας. Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του και ο Μάκης Βορίδης.