Τι κρύβει ο τάφος του Τουταγχαμών;

Εκατό χρόνια μετά την ανακάλυψή του τάφου του Τουταγχαμών, συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως τα επτασφράγιστα μυστικά του. Ομάδα αρχαιολόγων ισχυρίζεται τώρα πως βρήκε μια κρυφή πόρτα πίσω από τον σοβά τοίχου στον κύριο ταφικό θάλαμο του βασιλιά της αρχαίας Αιγύπτου, η οποία οδηγεί πιθανώς στον τάφο της υποτιθέμενης μητέρας του Τουταγχαμών, βασίλισσας Νεφερτίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα στο sofokleousin.gr.

Φημισμένη για την πρωτόγνωρη ομορφιά της, η Νεφερτίτη και το ταφικό της μνημείο αποτελούν ένα από τα περίεργα που ψάχνουν οι αρχαιολόγοι, καθώς το σημείο της ταφής της είναι σωστός γρίφος ήδη από τον ξαφνικό θάνατό της το 1340 π.Χ.

Κι έτσι, ακόμα και χωρίς τον επίμονο θρύλο με την κατάρα του Τουταγχαμών και τις εξέχουσες περιπέτειες της ανασκαφής που έφερε στο φως τον τάφο του, το μνημείο του ανήλικου φαραώ συνεχίζει να μαγεύει στέλνοντας την αρχαιολογία σε λαμπρές δόξες.

Ο ταφικός θάλαμος του βασιλιά της Αιγύπτου έχει φανερώσει πολλά μυστικά όλα αυτά τα χρόνια, αν και φαίνεται ότι μένει ένα ακόμα να απαντηθεί: κρύβει τον τάφο της Νεφερτίτης ή όχι;