Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που εμφάνισε πλήρη ηγετική ομάδα

Το ψαλίδισμα των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων και την ενίσχυση του Ποταμιού ζήτησε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι αρνείται να υποκύψει στη «γοητεία του κ. Τσίπρα ή του κ. Μεϊμαράκη». Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι διεκδικεί το 10% και εκτίμησε ότι «αν το Ποτάμι δεν έχει μεγάλο ποσοστό στις επόμενες εκλογές, τα κόμματα που θα κυβερνήσουν θα κάνουν τα ίδια».

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που εμφάνισε πλήρη ηγετική ομάδα, αλλά και τους ανθρώπους που θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις την επόμενη μέρα» και πρόσθεσε «πως αν το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα, θα είναι σαν να επιβραβεύονται οι πολιτικές του και οι ευθύνες του για την κατάσταση της χώρας. Θα είναι μια επιβράβευση της κομματοκρατίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε επιπλέον ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε αλλαγές προσώπων και δεν ανανεώθηκε. Το Ποτάμι αντίθετα καθημερινά εκπλήσσει με νέα πρόσωπα» και πρότεινε οι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν τη συμφωνία, να καθίσουν την Κυριακή το βράδυ και να κάνουν μια καινούρια πολιτική συμφωνία.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε «να συναντηθούν και να συμφωνήσουν στη δημιουργία μιας ομάδας και ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει και μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο μνημόνιο. Πρέπει να συμφωνήσουμε από τώρα ότι θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση και δεν θα βγούμε στα πεζοδρόμια και να πετροβολάμε την κυβέρνηση».