Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας παραδόθηκε και συνεχίζει την κρίση

“Ο Αλέξης Τσίπρας παραδόθηκε και με τον τρόπο αυτό η κρίση συνεχίζεται στην Ελλάδα” σημείωσε σε νέα του χθεσινή συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν είναι «πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς δεν μπορεί «να υποστηρίξει τις θέσεις του» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «παραδόθηκαν σε μια παράλογη λογική, παραδόθηκαν και έτσι συνεχίζεται η κρίση, κάτι στο οποίο αντιστάθηκα για πέντε χρόνια».

Μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι «το να ακούω τον φίλο μου και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται αυτό το τρομερό πακέτο μέτρων και να λέει ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε λίγο καλύτερα από τους άλλους, με κάνει να θέλω να αποτραβηχτώ και να πω ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να διαβώ μαζί του».

Παράλληλα ο επί έξι μήνες Υπουργός Οικονομικών, που ηγήθηκε της διαπραγμάτευσης για μεγάλο διάστημα, δήλωσε πως δεν μετανιώνει για τον τρόπο που προσέγγισε την τρόικα και πρόσθεσε ότι «αν ο Θεός και οι άγγελοί του έρχονταν και έφτιαχναν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, η τρόικα θα το απέρριπτε στην πλειοψηφία του, γιατί ενδιαφερόταν μόνο στο να μας ταπεινώσει, ώστε να δείξει στην Ισπανία και την Ιρλανδία ότι αν ψήφιζαν κάτι που δεν θα άρεσε στην τρόικα, τότε θα τους συντρίψει».

Ο κ. Βαρουφάκης πραγματοποίησε την συνέντευξη στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν για να υποστηρίξει τον νεοεκλεγέντα στην ηγεσία των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, αλλά και να του δώσει συμβουλές λέγοντας: «Μην φοβηθείς από την “δολοφονία χαρακτήρων” που επιχειρούν τα μίντια. Τα συστημικά μίντια θα προσπαθήσουν να σε ξεσκίσουν, αλλά αυτό που μετράει είναι να τους απαντάς με λογικά επιχειρήματα, με ευσπλαχνία, λίγο χιούμορ και… αυτο-υποτίμηση»!