Βενιζέλος: «Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τον Χαρδούβελη»

«Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τον Γκίκα Χαρδούβελη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

«Ο υπουργός Οικονομικών δεν πρέπει να στοχοποιείται» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκε ο κ. Χαρδούβελης για τη μη ένταξη του ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Η διαπραγμάτευση είναι πολύπλοκη, σύνθετη, εξυπηρετεί δύο στόχους ταυτόχρονα: κλείνουμε το τρέχον πρόγραμμα και διαμορφώνουμε τη νέα σελίδα», δήλωσε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι εταίροι, παρότι δέχονται ότι τα οικονομικά αποτέλεσματα είναι εντυπωσιακά, είναι δύσπιστοι λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. «Αρα», πρόσθεσε, «η εσωτερική κατάσταση, που, δυστυχώς, είναι στείρα, αντιπαραγωγική, δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση».

Επίπλεον ανέφερε ότι η κάθε μια από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, δηλαδή, η Ελλάδα και οι εταίροι, έχουν προτεραιότητες προφανείς και θεμιτές.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5181084/nea-syskepsh-sto-maksimoy-se-anazhthsh-koinoy-topoy-me-toys-daneistes/