Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προτείνει ο Γ. Πανούσης

Υπέρ του σχηματισμού μετεκλογικού κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ τάχτηκε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό πρακτορείο 104,9 ο κ. Πανούσης τόνισε ότι  «όποιο μεγάλο κόμμα μείνει εκτός κυβέρνησης, εκ των πραγμάτων θα αρχίσει να έχει αντιμνημονιακό λόγο και αντιμνημονιακή πολιτική, πάλι θα μπερδευτούμε, πάλι θα έχουμε μια Ελλάδα αντιμνημονιακή, πάλι θα έχουμε προβλήματα με τους εταίρους, διότι κανείς δε θα θέλει να χρεωθεί μέτρα, τα οποία ψήφισε, αλλά προφανώς δεν είναι δημοφιλή» και εξήγησε ότι «η βασική γραμμή να βγούμε από το μνημόνιο, δεν μπορεί να γίνεται με τη μισή Βουλή αντίθετη».

Ο πρώην Υπουργός τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης η οποία θα στηρίζεται από τα κόμματα, αλλά θα αποτελείται από ανθρώπους που «δεν έχουν στραμμένο το μυαλό τους στο πώς να επανεκλεγούν ή ποιες είναι οι εσωτερικές κομματικές ισορροπίες» και πρόσθεσε ότι «αν έχουν καμία καλύτερη λύση, ας την πουν».

Παράλληλα ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι «αλλιώς θα έχουμε το περίεργο φαινόμενο, που έχουμε αυτές τις ημέρες, υπουργοί ενός αντικειμένου να φωνάζουν τον κόσμο να κατέβει στις πλατείες να καταγγείλει το αντικείμενο αυτό με το οποίο ασχολούνται και λαμβάνουν αποφάσεις».

Έκανε γνωστό ότι στις εκλογές θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρεί ότι «πρέπει να έλθει πρώτος, για να διαμορφώσει τους κανόνες της συνύπαρξης, μαζί με τα άλλα κόμματα, ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης των τριετών υποχρεώσεών μας προς το μνημόνιο και της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας» ενώ αναφερόμενος στη σχέση του με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό, χαρακτήρισε αχαριστία και πολιτικά λαθεμένο το ενδεχόμενο να στηρίξει άλλο κόμμα στις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά στη θητεία του στο υπουργείο ανέφερε ότι «αυτούς τους 8 μήνες, δεν άνοιξε κανένα κεφάλι, ούτε αστυνομικού, ούτε πολίτη και οι καταστροφές ήταν πολύ μικρές» και εξέφρασε τη δυσφορία του για τους «δημιογράφους», όπως αποκάλεσε τους δημοσιογράφους που τον αποκαλούσαν «αρχιμπάτσο και δεξιό».