Τσίπρας: Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει επιτέλους η Αριστερά

«Ο λαός είναι όρθιος, όλοι είμαστε όρθιοι και διεκδικούμε όλοι μαζί όχι μια δεύτερη ευκαιρία, όπως λέγεται συνήθως, αλλά μια πρώτη. Μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει επιτέλους η Αριστερά. Γιατί στην πρώτη μας περίοδο, που κράτησε μόλις εφτά μήνες, οι δυνατότητες να κυβερνήσουμε ήταν ελάχιστες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική του ομιλία στην Κοζάνη.

Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, σημείωσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει δείγμα γραφής για τις αλλαγές που θέλει και μπορεί να κάνει. Ανέφερε ενδεικτικά τη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το κυνήγι της φοροδιαφυγής, το γεγονός ότι καταργήθηκε το χαράτσι στα νοσοκομεία, την περίθαλψη των ανασφάλιστων, το «φρένο» στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

 

«Βάλαμε χέρι στους ολιγάρχες της φοροδιαφυγής, καταργήσαμε το χαράτσι στα νοσοκομεία, ανοίξαμε το μέτωπο για τις συλλογικές συμβάσεις, υψώσαμε τείχος στις ομαδικές απολύσεις» είπε χαρακτηριστικά. «Θέλουμε αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και οι νέοι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε «ότι βρεθήκαμε με τη θηλιά στο λαιμό από την πρώτη μέρα. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις στη σκληρή διαπραγμάτευση. Στην αντιμετώπιση των πιέσεων, των εκβιασμών, της πιστωτικής ασφυξίας. Στο μεγάλο στόχο της σωτηρίας». Τώρα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, χάρη στη δική μας αποφασιστική και υπεύθυνη στάση, η κατάσταση σταθεροποιείται. «Το Grexit, ο κίνδυνος χρεοκοπίας, τα χειρότερα, βρίσκονται πίσω μας» κατέστη σαφές.

Τώρα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είμαστε πιο διαβασμένοι, για να δώσουμε τη μάχη της διακυβέρνησης. Κι ας το κάνω για άλλη μια φορά καθαρό εδώ μπροστά σας: Εμείς δεν είμαστε, ούτε έχουμε σκοπό να γίνουμε, επαγγελματίες της εξουσίας. Η διακυβέρνηση για μας δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο για να ανοίξουμε την πόρτα της δημοκρατίας και της συμμετοχής».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρουσίασε χθες στην 80η ΔΕΘ και είπε ότι «δεν αποτελεί συρραφή σχεδίων επί χάρτου κάποιων σοφών. Δούλεψαν βέβαια γι’ αυτό άνθρωποι με γνώσεις, επιστημονική κατάρτιση, προοδευτικές ιδέες. Αλλά το πρόγραμμά μας αποτελεί πρώτα-πρώτα προϊόν της ίδιας της πάλης των εργαζομένων σε όλα τα μέτωπα. Συμπυκνώνει τα συμπεράσματα και τα αιτήματα των αγώνων εκατομμυρίων ανθρώπων. Πατάει γερά στην πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας. Και μαζί με το ρεαλισμό, που χαρακτηρίζει κάθε πρότασή του, είναι, και θέλουμε να είναι, ένα μανιφέστο αγώνα ενάντια στο παλιό».

Τόνισε πως «το πρόγραμμά μας δεν είναι προϊόν ούτε κάποιου κομματικού σωλήνα, ούτε κάποιων εγκεφάλων ξεκομμένων από το λαό και τις αγωνίες του. Είναι ο οδικός χάρτης της απελευθέρωσης που προτείνουμε στο λαό. Και ζητάμε την ισχυρή εντολή του, αλλά και την ακόμα πιο ισχυρή συμμετοχή του, για να περπατήσουμε στους νέους δύσκολους δρόμους».

«Ζητάμε την ισχυρή εντολή του, αλλά και την ακόμα πιο ισχυρή συμμετοχή του, για να περπατήσουμε στους νέους δύσκολους δρόμους» υπερθεμάτισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr. «Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε κανενός είδους κρυφές ή φανερές σχέσεις με τον κόσμο της φθοράς, του πλούτου, της διαφθοράς, της διαπλοκής». Με τον κόσμο εκείνο, εξήγησε, για τον οποίο η κρίση, η λιτότητα, η φτώχεια των πολλών, δεν είναι πληγή, αλλά ευλογία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «ποιος θέλει και μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα προς το συμφέρον της χώρας τη μείωση του χρέους». Εκείνοι που το θεωρούσαν για χρόνια βιώσιμο, ή εκείνοι που επέμεναν ότι χωρίς τη δραστική μείωσή του η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει, τόνισε ενδεικτικά. Είναι πια απαραίτητο – για τις εργαζόμενες τάξεις, για την αγροτιά, για το αύριο – να ξεμπερδέψουμε με το παλιό, κατέληξε ο κ. Τσίπρας