Σπίρτζης: Δηλώνει άγνοια για την υπόθεση Μητρόπουλου

Κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, άσκησε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απάντησε – αν και χωρίς να τον κατονομάζει – σε όσα είχε πει νωρίτερα από το βήμα της σύσκεψης ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «επειδή ακούστηκε το όνομά μου θέλω να δηλώσω ότι ποτέ στην πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ επάνω στο τραπέζι όσο και δημόσια με συγκεκριμένα συμφέροντα, με ΜΜΕ, με ανθρώπους που σπεκουλάριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους μας.

Με την υπόθεση του συντρόφου μου δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε και γνώση της υπόθεσης. Δήλωσα στον Πρόεδρο πως είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε περιφέρεια, οποιαδήποτε θέση ακόμη και μη εκλόγιμη. Δεν είμαι εδώ για καμία βουλευτική ή υπουργική θέση. Όσοι προερχόμαστε από τον σοσιαλιστικό χώρο έχουμε διπλό χρέος να υπηρετήσουμε τη ριζοσπαστική μας πολιτική και να μην αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ».

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Μητρόπουλος κατήγγειλε ότι ο αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Υπουργός, Παναγιώτης Νικολούδης, του αποκάλυψε ότι κυβερνητικό στέλεχος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει εντολή στον εισαγγελέα να πάει ο φάκελος αίτησης άρσης ασυλίας του στη Βουλή.

Μάλιστα, μιλώντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του κόμματος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε  ότι κάποια κανάλια ποντάρουν να είναι επικεφαλής στην περιφέρεια του Υπολοίπου Αττικής ο κ. Σπίρτζης. Υποστήριξε ακόμη ότι ορισμένοι προωθούν τον κ. Σπίρτζη για να πάρει θέση στις λίστες πάνω από τους κ.κ Πάντζα και Αθανασίου, ενώ ισχυρίστηκε ότι για όλα αυτά έχει ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας και πως την κατάσταση γνωρίζουν και οι κ.κ. Φλαμπουράρης και Σαγιάς.

Κατά τ’ άλλα ο κ. Σπίρτζης στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης «έταξε το χαμόγελο» σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, που όπως είπε, όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, επιβάρυναν με τις πολιτικές τους. Ειδικότερα είπε για τον πρόεδρο της ΝΔ: «έταξε το χαμόγελο στους απολυμένους, ανέργους που δημιούργησαν, στους συνταξιούχους, στους νέους και τους επιστήμονες που έχουν ξενιτευτεί, στους δημόσιους υπαλλήλους που ζούσαν με το καθημερινό άγχος της απόλυσης, στους επιχειρηματίες που κάθε μέρα έκλειναν τις επιχειρήσεις τους». «Αυτή την υπόσχεση που έδωσε ο κ. Μεϊμαράκης έχουμε την ευθύνη απέναντι στον λαό να την ανασχέσουμε», τόνισε.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι πρέπει μετά τις εκλογές, στην πορεία για το συνέδριο, «να συζητήσουμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει χαρακτηριστικά που θα είναι θελκτικά για την κοινωνία. Πώς θα ξεπεράσουμε την εσωστρέφειά μας, για το πώς θα διατηρήσουμε τις απόψεις και τη διαφορετικότητά μας αλλά και πως θα πετύχουμε τη σύνθεσή μας με αριστερό προοδευτικό προσανατολισμό». Επισήμανε ότι τους έξι μήνες διακυβέρνησης έγινε πάρα πολλή δουλειά που δεν μπόρεσε να φανεί και πως ούτε πέτυχε η κυβέρνηση όσα ήθελε.

Πηγή: ΑΠΕ, ΣΚΑΪ